English
English

Lakseklyngen utvider sin virksomhet

Lakseklyngen utvider sin virksomhet

4. februar 2020 nyhet

Lakseklyngen starter denne uken på en grundig strategiprosess som skal gi svar på hvilken retning og innhold klyngen skal ha i årene som kommer. Etter at Vest-Finnmark Rådet ble medlem fra 1. januar 2020 er det duket for både geografisk og tematisk utvidelse av klyngens fokusområde.

"Det at nye medlemmer, som Vest-Finnmark Rådet, har sluttet seg til klyngen bringer nye og spennende muligheter inn i klyngens framtidige arbeid. Det aller viktigste er at vi nå har en solid plattform der både samfunnsaktører og næringsaktører i lag kan diskutere hvordan vi kan benytte havrommet i vår region på best mulig måte", sier styreleder i klyngen Per-Arne Emaus. Dette er utgangspunktet for strategiprosessen som denne uken starter med den første av i alt tre arbeidsverksteder, der den første blir holdt i Alta, den neste i Hammerfest, og den siste mest sannsynlig i Nordkapp. Alle klyngens medlemmer og assosierte medlemmer deltar, i tillegg til inviterte gjester. "At et så pass bredt spekter av aktører i fellesskap setter seg til bords for å diskutere sameksistens i denne ressursrike geografien, er etter vår mening unikt. Vi ser på dette som en nasjonal pilot", sier Emaus.

Daglig leder i Vest-Finnmark Rådet, Bente Olsen Husby, sier i en kommentar at "medlemskommunene i Vest-Finnmark Rådet ser frem til å delta i arbeidet med å frembringe ny kunnskap på dette området. Gode og oppdaterte beslutningsgrunnlag er viktige for kommunenes drift og utviklingsarbeid, blant annet ved behandling av ulike søknader og i kystsoneplanleggingen. Det å forstå havrommet, også sett i lys av de klimatiske og miljømessige endringene som finner sted, blir stadig viktigere». Hun ser fram til å delta i arbeidet som nå starter.